LogoGlasperlenspielSinfonie

ERPClassic

LogoToyotaLandscape

KultuuariNaoRaamat


Records available

CD canto:). Hortus Musicus

DVD In the Mystical Land of Kaydara. Peeter Vähi

DVD Coppélia. A ballet by Léo Delibes

CD-series Great Maestros. Beethoven, Brahms. Kalle Randalu, Estonian National Symphony Orchestra, Neeme Järvi

CD Quarter of a Century with Friends. Arsis, Rémi Boucher, Oliver Kuusik, Rauno Elp

Super Audio CD Maria Magdalena. Sevara Nazarkhan, Riga Dom Cathedral Boys Choir, State Choir Latvija, Latvian National Symphony Orchestra

CD Jerusalem. Hortus Musicus

LP Contra aut pro? Toomas Velmet, Neeme Järvi, Estonian National Symphony Orchestra, Arvo Pärt

CD The Soul of Fire. Age Juurikas

LogoOrient200

 Festival ORIENT

TANER AKYOR TRIO (Türgi)

R 29 mai kell 19
Kadrioru park, Oriendi telk

 

 

Konverents         Kontserdid Tallinnas         Pekingi ooper         Õpitoad

Bazaar         Oriendi maitsed         Muu

decorative-line

TANER AKYOL TRIO: Taner Akyol (bağlama), Mahir Kartal (duduk, kaval), Sebastian Flaig (löökpillid)

TanerAkyol724

Taner Akyoli tuntakse maailmas kui helilooja ja pianisti diplomiga bağlama virtuoosi. (Bağlama – pika kaelaga türgi lauto ehk saz). Ta sündis 1977 Bursas. Esimesed kogemused bağlama mängus sai ta juba 5-aastaselt. Ta on õppinud 4 aastat viiulit Bursas Anatoolia Kaunite Kunstide Kolledžis, seejärel kompositsiooni Saksamaal Berliini Hanns Eisleri nim Muusikakõrgkoolis ja Berliini Kaunite Kunstide Akadeemias, jätkates samal ajal ka oma bağlama-mängu täiustamist. 1998 võitis ta bağlama-mängus Parima solisti preemia noorte solistide rahvusvahelisel konkursil Musica Vitale. Kompositsiooni alal sai juba tema esimene töö Hanns Eisleri preemia, 2007 märgiti tema helitöö ära ka Berliinis toimunud maailmamuusika konkursil Global Music – Contemporary Expression. Taner Akyol on muuhulgas kirjutanud ka koomilise ooperi “Ali Baba ja 40 röövlit”, mis esietendus 2012. aastal Berliini Komische Operis.
Heliloomingu kõrval huvitub ta jätkuvalt bağlama-mängust ja on kasutanud seda pilli ka oma kompositsioonides, kus ta ise soleerib. 2008 sai tema “Recollections” bağlamale ja kammerorkestrile Brandenburgi Moodsa Muusika Fondi preemia. Ka mitmed teised heliloojad on talle pühendanud oma avangardmuusika teoseid bağlamale ja orkestrile.
Solistina on Taner Akyol tutvustanud bağlama repertuaari nii Idas kui Läänes., tehes koostööd erinevast rahvusest muusikutega. 2007 salvestas ta oma esimese sooloalbumi “Birds of Passage”, mis levis kiiresti üle maailma.
2003 asutas Taner Akyol ka oma varieeruva koosseisuga trio. Koos kreeka pianisti Antonis Anissegose ja saksa löökpillimängija Sebastian Flaigiga astutakse üles Euroopa džässiklubides, kus esitatakse nn. etno-džässi ja kus Taner Akyol on omandanud lausa uue Django Reinhardti kuulsuse. 2010 salvestas trio oma esimese hit-albumi “Maria Farantouri Sings Taner Akyol” (Enja Records), millel Taner Akyoli muusikat esitab kreeka laulja, aktiivne kultuuri- ja poliitikategelane Maria Farantouri. Plaadil kõlavad mugaamilaadsed laulud räägivad tagakiusatud kurdide kannatustest.

Mahir Kartal on sündinud 1987. aastal İstanbulis ja omandanud aastal 2011 bakalauruse kraadi türgi folktantsu alal İstanbuli Tehnikaülikoolis. Õpingute ajal tundis ta erilist huvi sinti ja rooma kultuuride leviku vastu Türgis ning uuris neid põhjalikult.
Mahir Kartal on ka kirglik muusik, kes mängib suurepäraselt duduki, kavali ja teisi traditsioonilisi pille, aga ka saksofoni ja kitarri. Ta osaleb mitmetes ansamblites ja tegutseb ka stuudiomuusikuna. Oma arvukates projektides kombineerib ta traditsioonilisi elemente tänapäeva moodsa muusika erinevate stiilidega.
Aastast 2013 on Mihir Kartal asunud Berliinis omandama magistrikraadi tantsu ala. Ta annab regulaarselt kontserte ja osaleb aktiivselt Berliini muusikaelus.

Sebastian Flaig on sündinud 1983. aastal, õppinud löökpillimängu Leipzigi Mendelssohn Bartholdy Muusikakõrgkoolis. Ta elas ühe aasta Istanbulis, et end spetsiaalselt täiendada türgi juhtiva darbuka-mängija Misirli Ahmeti juures.
Sebatian Flaigi suurepärane muusikataju ja kõrge tehniline tase võimaldavad tal mängida igasugust muusikat − klassikast orientaalse muusikani ning teha koostööd selliste ansamblitega nagu Taner Akyol Trio, Susan Weinert Global Players, Pain Perdu, Basalt, Dolci Canti jt.
Sebastian Flaig on mänginud Berliini Komische Operi, Freiburgi Linnateatri orkestrites ning Bauhaus Dessaus, esinedes ka kui solist. Ta komponeerib ise muusikat mitmesugustele ansamblitele, teatri- ja filmimuusikat ning korraldab meistriklasse üle Euroopa.

Kavas aleviitide ja kurdide muusika.

Loe lisaks kurdide kohta


Vaata samuti: Orient festivalid, Orient 2013, Orient 2011, Orient esitleb 2010, Orient 2009, Orient esitleb 2008, Orient 2007, Orient esitleb 2006, Orient 2005, festivali arhiiv, Orient Palmyras (“Voices from the Stars Above the Desert”), “The Path To The Heart Of Asia” (CD “Oriendi” esinejatega)

Kui soovite saada uudiseid ja festivali programmi täiendusi umbes kaks korda aastas, palun klikkige siia.

Suur tänu: EAS, Alar Metsson, Hedi Palipea, Meliisa Marianne Palipea

LogoToyota            LogoWelcomeToEstonia          LogoEURegionalDevelopment       LogoKulka

LogoValisministeerium                  LogoOrientalHouse                 LogoProtone

 

 

InEnglish